Dezinsectie

DEZINSECTIA – se poate face prin diverse metode: prin pulverizare de substante pe baza de piretru natural, geluri, statii de hranire, adezive, feromoni, pulberi fosforice, fiecare metoda care va fi folosita stabilindu-se dupa vizionarea spatiilor ce vor fi tratate, folosindu-se impotriva tuturor insectelor (purici, tantari, viermi, gandaci, capuse, muste, plosnite inclusiv cea umana), precum si prin noile metode folosite in U.E. (nebulizare, ceata calda si rece, gazare, capcane, injectare de geluri speciale, spray-uri profesionale, s.a.)Insecticidele folosite sunt de ultima generatie (a treia), si pe cat este posibil din grupele de toxicitate III si IV specifice sectorului sanita-uman.

CALCULUL SUPRAFETELOR
La calculul suprafetelor pentru operatiunile de desinsectie si dezinfectie se va aplica un coeficient de multiplicare de 2,5 in care se regasesc tavanele, peretii despartitori, usile, caloriferele si altele, indiferent daca inaltimea este mai mare de 2,5m (sau mai mica), intrucat nu se trateaza numai colturile si pardoseala. (L x l x 2,5).In cazul aplicarii de ceata calda sau rece se va calcula volumul spatiului ce urmeaza a fi tratat.(L x l x h).
Operatiunile in prima faza se repeta la max. 18-21 zile din considerente pur biologice ( in prima faza vor muri adultii si puii,iar ceea ce a fost depus chiar daca sparg larva a doua zi, important este sa nu ajunga la maturitate sexuala).